Vive La France - Nieuw Bach Ensemble

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 21 november 2015, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Nieuw Bach Ensemble voor nieuwe data.

Info

‘Vive La France’ is de titel van dit concert. In het licht van de gebeurtenissen in Parijs klinkt de titel wrang in de realiteit van het hier en nu. Het Nieuw Bach Ensemble zegt hierover: 'Intens verdriet, verbijstering, onbegrip en woede strijden voorlopig nog om voorrang. Maar ook is er juist de wil om door te gaan met het leven en de hoop om in vrijheid verder te kunnen leven. Dat willen we niet door terroristen laten afnemen. Ter nagedachtenis en uit medeleven met de slachtoffers en naaste verwanten willen we dit concert aan hen opdragen uit respect voor het leven in vrijheid. Graag nodigen we je hierbij uit'.

Op de grens van de 19e en 20e eeuw gebeurt er heel veel. De laatste uitbarstingen van de romantiek in Frankrijk met Debussy en Milhaud, en vooral nieuwe vormen en nieuwe harmonieën. Voor zangers en pianisten een eldorado.

Naast a capella stukken van Debussy (Trois Chansons), Milhaud (Deux Poèmes) en van Poulenc (delen uit Sept Chansons), hoort u vierhandig vuurwerk op piano en prachtige liederen van Poulenc voor sopraan en piano. Ook hoort u een splinternieuwe bewerking van het ‘Gloria’ van Poulenc, voor koor en piano quatre-mains en sopraansolo. Het pianoduo Blaak heeft speciaal voor deze gelegenheid van dit prachtige werk een bewerking gemaakt van de orkestpartij, een extra reden om te komen luisteren hoe dit zal uitpakken.

Met medewerking van Martijn en Stefan Blaak (pianoduo) en Wendy Roobol (sopraan).