Klassieke Muziek


Op zaterdag 18 februari 2017, aanvang 20:15 uur. Locatie: Cunerakerk in Rhenen.

INFOSERVICE

De Russische pianist Pavel Kolesnikov, woonachtig in Londen, geeft deze avond een bijzondere uitvoering.

Programma:
Louis Couperin (ca. 1626 - 1661) from Bauyn Manuscript
- Allemande in G minor
- Allemande in D minor
- Tombeau de Mr. Blancrocher
- Chaconne in D minor
Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) Sonata Opus 14 no. 2
Frederic Chopin (1810 - 1849) Scherzo no. 4 in E major
Pauze
Claude Debussy (1862 - 1918) Preludes Book I

Pavel Kolesnikov werd in 1989 in Novosibirsk geboren. Op zesjarige leeftijd leert hij al piano en viool, om in 2007 les te volgen aan het Moscow State Conservatory. Hij zet zijn opleiding daarna verder aan het Royal College of Music in Londen. Hij krijgt een ‘Else Gertrude Martin’ beurs en een Evelyn Tarrant Award. In juni 2011 sleept hij de speciale prijs van de jury in de wacht op de XIV International P.I. Tchaikovsky Competition in Moskou.

Hij volgt master classes bij onder meer D. Bashkirov en S. Bishop-Kovacevich. Pavel treedt op als solist maar ook als kamermuzikant in Rusland, Oekraïne, Italië, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië en Polen. Hij speelde al met veel befaamde dirigenten. In 2007 werd hij opgenomen in de orde van de President als ‘Jong Russisch Talent’. In oktober 2012 won hij de eerste prijs op de ‘Honens International Piano Competition’ in Canada.

Klassiek aan de Rijn
Klassiek aan de Rijn organiseert het hele jaar door klassieke concerten, veelal met bekende musici, in de historische en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen. Parkeren en garderobe zijn gratis en de kerk is verwarmd. Het programmaboekje en pauzedrankje (voor reguliere en student-entreekaarten) zijn inclusief.