Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Klassiek in West: Mariaconcert en Wijn op het plein

Amsterdam, Jeruzalemkerk, zondag 9 oktober 2016, 15:00 - 17:30 uur

Info

Stichting Philomela presenteert: Marialiederen van onder andere Mozart, Schubert, Poulenc en Piet Pijnenborg en een wijnproeverij met wijnen van verwende druiven.

Maria, de moeder van Jezus, heeft in de loop der eeuwen veel componisten én theologen geïnspireerd. Sopraan Dionne Brussee, mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Kanako Inoue voeren bekende en minder bekende composities uit. Theoloog Rob Polet geeft een korte en lichte toelichting op de achtergrond van de teksten. Als extra kun je de Jeruzalemkerk, een Amsterdamse School Rijksmonument, bekijken.

In het Johannes-evangelie verricht Jezus zijn eerste wonder tijdens een bruiloft. Als blijkt dat er geen wijn meer is voor de bruiloftsgasten verandert Jezus, op voorspraak van zijn moeder Maria, water in wijn. Philomela kan natuurlijk geen wonderen verrichten, maar we kunnen dankzij De Smaakimporteur wel zuivere en betaalbare wijn op tafel zetten. U krijgt twee mooie glazen biodynamische wijn, rood, wit of rosé aangeboden.

Met medewerking van:
Dionne Brussee, sopraan
Merel Huizinga, mezzosopraan
Kanako Inoue, piano
Rob Polet, theoloog
De Smaakimporteur, wijnimporteur

Stichting Philomela
Stichting Philomela produceert concerten op het snijvlak van kunst, geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. Het motto van Philomela is: klassieke muziek voor iedereen.
Op zondag is parkeren gratis.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK en VSBfonds