Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Klassiek in West: Van Amstel tot Wolga

Amsterdam, Jeruzalemkerk, zondag 20 november 2016, 15:00 - 17:30 uur

Info

Russische liederen van Moessorgski, Dargamusjki en Tsjaikovski en Nederlandse dichters die voordragen uit eigen werk. Van Amstel tot Wolga is een bijzondere ervaring, waarin beide kunstvormen elkaar versterken.

Muziek en dichtkunst vormen een natuurlijke combinatie: beide leunen op ritme en klank. 
De voorstelling ‘Van Amstel tot Wolga’ verbindt Nederlandse gedichten met liederen van grote Russische dichters als Poesjkin en Tolstoi, op muziek gezet door onder andere Moessorgski en Tsjaikovski. In het lichte, maar professionele programma omlijst mezzosopraan Huizinga de liederen met achtergrondverhalen over de composities en de dichters. Mulder en Zonneveld (Feest der Poëzie) reageren op de Russische dichters met eigen werk en werk dat speciaal voor de voorstelling is geschreven. De beide dichters zijn niet de eersten de besten: Simon Mulder stond in de finale van Poetry Slam 2016 en Mieke Zonneveld won de Turingprijs 2014.

Over ‘Van Amstel tot Wolga’

‘Wij willen jullie bedanken voor de prachtige voorstelling ‘Van Amstel tot Wolga’ in het Drents Museum. Het paste uitstekend bij onze tentoonstelling over Malevich en we hadden de zaal vol! Het publiek vond de gedichten en de liederen prachtig, waardeerde de afwisseling van het programma en heeft genoten van het pianospel. Kortom: veel complimenten.’ Drents Museum

Met medewerking van:
Merel Huizinga, mezzosopraan
Dessy Radeva, piano
Simon Mulder en Mieke Zonneveld, dichters
Jeroen Hein, beeld en beamer
Productie Stichting Philomela

Over Stichting Feest der Poëzie
Stichting Feest der Poëzie organiseert bijzondere voorstellingen met gedichten onder het motto: ‘Voor iedereen die nog nooit van poëzie heeft kunnen genieten en daar een einde aan wil maken!’

Stichting Philomela
Stichting Philomela produceert concerten op het snijvlak van kunst, geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek.

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK en VSBfonds