Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Klassiek in West: Sounds of Syria

Amsterdam, Jeruzalemkerk, zondag 18 december 2016, 15:00 - 17:30 uur

Info

Poëtisch en gevarieerd programma door Syrische en andere topmusici die in Nederland en Duitsland wonen.

De Syrische sopraan Mireille Bitar en haar man, componist en arrangeur Feras Khouri, zijn beide afgestudeerd aan het conservatorium van Damascus. In februari 2015 kwamen zij naar Nederland. Bittar doet momenteel de Masteropleiding zang/opera aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder de naam Het Mozaïek Ensemble vormden Bittar en Khouri een ensemble van topmusici uit verschillende culturen.

In Sounds of Syria presenteert Het Mozaïek Ensemble een poëtisch en gevarieerd programma met muziek uit Syrië en de westerse klassieke traditie. Zo wil het een brug slaan tussen het Westen en het Midden-Oosten en in tijden van oorlog ook een positief geluid laten horen.

Na succesvolle eerdere concerten in onder meer de Amstelkerk en Splendor brengt het Mozaïek Ensemble dit programma nu in de Jeruzalemkerk.

“Het concert met de Syrische musici reken ik zowel artistiek als menselijk tot een van de hoogtepunten uit mijn loopbaan. Ik hoop van ganser harte dat Sounds of Syria samen met Stichting Philomela een groot succes wordt.”

Bo van der Meulen, muziekprofessional en producent van onder meer het televisie programma “Una Voce Particolare”, Operaconcert van het Jaar” in het Concertgebouw, Night of the Proms en ga zo maar door.

Met medewerking van:
Mireille Bittar, zang
Feras Khouri, compositie piano
Youssef Nassif, kanun
Beste Sevindik, viool
Adeline Salles, fluit
Raed Jazbeh, bas
Modar Salameh, slagwerk

Stichting Philomela
Stichting Philomela produceert concerten op het snijvlak van kunst, geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. Het motto van Philomela is: klassieke muziek voor iedereen.

Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK en het VSBfonds