Klassieke Muziek


Op zaterdag 22 april 2017, aanvang 20:00 uur. Locatie: Edesche Concertzaal in Ede.

INFORESERVERENSERVICE

Voor het eerst speelt Lavinia Meijer als solist in de Edesche Concertzaal. Dat kan niet anders dan iets bijzonders zijn! Lavinia neemt daarom werk mee van de wereldberoemde componist Philip Glass, die in 2017 zijn tachtigste verjaardag viert. Ook speelt ze muziek die componisten speciaal voor haar schreven én voert Lavinia één van haar eigen composities uit. Beleef een sfeervol onderonsje met één van de beste harpisten ter wereld.

Lavinia Meijer behoort tot de beste harpisten ter wereld. Of het nu Carnegie Hall is of de Weense Musikverein; overal waar ze speelt, wordt iedere luisteraar gegrepen door haar spel. De wereldberoemde componist Philip Glass nodigde haar uit om samen met hem in New York zijn muziek te spelen. Die samenwerking smaakte naar meer, want in 2017 slaat Lavinia opnieuw de handen ineen met Philip Glass. In de Edesche Concertzaal speelt Lavinia naast een selectie uit zijn 'Etudes' ook muziek die componisten als Nico Muhly en Bryce Dessner speciaal voor haar schreven. Beleef een sfeervol onderonsje met één van de beste harpisten ter wereld!

The Guardian noemt de 'Etudes' van Philip Glass "the sound of a lifetime". En inderdaad, veel lijntjes uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre komen erin samen. Krachtige melodieën, ritmische verschuivingen en eindeloze herhalingen; het is Glass ten voeten uit. Lavinia Meijer bewerkte een aantal van deze etudes voor harp, waar Glass zelf diep van onder de indruk was. "Zo'n bewerking voor een ander instrument leert me echt iets nieuws over mijn eigen stuk. De harp benadrukt andere dingen in de muziek, in een kleur die er daarvóór nog niet was." Een betere ambassadeur dan Lavinia Meijer kan deze muziek niet krijgen. De Volkskrant prees Lavinia eerder al als "briljant Glass-vertolker".