Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Koepelkerkconcert: Amsterdam Brass Quintet & Matthias Havinga

Amsterdam, Koepelkerk, zondag 15 januari 2017, 16:00 - 18:30 uur

Info

De schitterende koepel waaraan de Koepelkerk haar naam dankt biedt eindeloze mogelijkheden tot samenspel. Op 15 januari brengt het koperkwintet Amsterdam Brass Quintet een spectaculair en afwisselend programma met Koepelkerkorganist Matthias Havinga.

Giovanni Gabrieli, werkzaam in de beroemde San Marco te Venetië, schreef veel dubbelkorige muziek, die optimaal gebruik maakte van de mogelijkheden tot dialoog in de gigantische kathedraal. Zijn muziek wordt in de Koepelkerk uitgevoerd door de blazers aan de ene kant en het orgel aan de andere. Via de vrolijke concerten van Antonio Vivaldi en een spetterende ouverture van Giuseppe Verdi komen we bij het meesterwerk van Charles Ives ‘the Unanswered Question’, dat door het kwintet en organist Matthias Havinga gearrangeerd is voor deze bezetting en vandaag in première zal gaan.

De middag wordt afgesloten met de grootse ‘Marche triomphale du centenaire de Napoléon I’ van Louis Vierne, waarin orgel en koperblazers vol de keizerlijke glorie van het machtige Franse rijk roemen.