Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Vivaldi: Highlights opera Catone in Utica - Leonardo Valiante

Den Haag, Bergkerk, vrijdag 10 maart 2017, 19:30 - 22:00 uur

Info

Het barokensemble onder leiding van klavecinist Leonardo Valiante en concertmeester Tomasz Plusa voeren hoogtepunten uit de opera Catone in Utica van Antonio Vivaldi uit.

Solisten:
Catone / tenor: Carlos Monteiro
Cesare / mezzo: Andrea Tjäder
Emilia / mezzo: Marta Loncar
Fluvio / countertenor: Mattias Pavlous
Arbace / sopraan: Mariana Pimenta

Het verhaal:
Door de overwinning op Pompei is Julius Cesar uitgegroeid tot absolute heerser van Rome. Alleen de oud republikeinse senator Catone weerstaat nog zijn macht. Omringd door zijn trouwe volgelingen, waaronder Pompeo’s weduwe Emilia, is Catone gevlucht naar Numidia (het tegenwoordige Tunesië), onder de bescherming van prins Arbace, waardoor Cesare wordt gedwongen de hoofdstad Utica te belegeren.

Een verhaal dat ook in onze tijd zou passen. Belegeringen van steden is van alle dag. Sterke figuren aan de top hebben altijd de loop van de geschiedenis bepaald. Kom kijken en luisteren hoe Julius Cesar weet om te gaan met zijn volgelingen en tegenstanders.

Andrea Tjäder, Mariana Pimenta en Mattias Pavlous hebben in vorige opera's die het baroksensemble bracht ook acte de présence gegeven, tot grote waardering van het aanwezige publiek. Een aanrader dus!