Klassieke Muziek


Op vrijdag 17 februari 2017, aanvang 15:00 uur. Locatie: De Veerensmederij in Amersfoort.

INFOSERVICE

Het koor van het Nieuw Bach Ensemble zingt zowel oude meerstemmige muziek als muziek uit de 20ste eeuw – passend bij het thema ‘Kleur’, zowel oor- als ook oogstrelend. Het gaat niet zozeer om ‘kleur’ in de letterlijke betekenis, maar eerder om symbolen voor kleur.

Luister bijvoorbeeld naar de Suite de Lorca van de Finse componist Einojuhani Rautavaara, die betrekking heeft op de duisternis van de nacht; of naar Un soir de neige van Francis Poulenc, dat de witte winter laat horen. Maar gelukkig klinken er ook liederen over de groene frisheid van het voorjaar. Laat u verrassen door een geheimzinnige lichtsculptuur dat verandert van kleur en vorm. Het publiek schaart zich in een hoefijzervorm om het speel-, klank- en lichtveld en geniet van beweging, klank en kleur.

De concerten wordt gegeven in samenwerking met Robert Groenewald, Interactive Experience Designer, een kunstenaar op het gebied van vorm, beeld, kleur en licht.

Speciale doelgroepkaarten
Speciaal voor bezoekers, jong of oud, die wat minder mobiel zijn, is er de gelegenheid de concerten te bezoeken vergezeld van een begeleider die voor een aantrekkelijk gereduceerde prijs mee kan komen. De toegangskaarten kunnen als speciale doelgroepkaart aangeschaft worden. Voor het bestellen van deze speciale doelgroepkaarten kunt u mailen naar [email protected]