Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Bach Ensemble Amsterdam: Himmelfahrtsoratorium en Magnificat

Amstelveen, Kruiskerk, zaterdag 27 mei 2017, 20:15 - 22:45 uur

Info

Bach Ensemble Amsterdam brengt tijdens deze uitvoering twee bijzondere werken van Johann Sebastian Bach ten gehore: het Himmelfahrtsoratorium en Magnificat.

Het Himmelfahrtsoratorium van J.S. Bach verbeeldt op een prachtige manier de relatie tussen enerzijds Jezus op weg naar de hemel en anderzijds zijn volgelingen op aarde. Het verdriet om zijn vertrek van aarde klinkt als de fluiten een treurig loopje van hoog naar laag spelen; noten die als tranen over wangen rollen. De tekst van een van de koralen ‘nu ligt alles onder je’ past precies bij de muziek, die ook heel laag blijft. In de sopraanaria, over de liefde van Christus die nog gevoeld wordt ondanks zijn hemelvaart, spelen juist geen lage cello’s en bassen mee, waardoor de muziek een zwevende, spirituele sfeer krijgt.

Bent u benieuwd geworden naar deze hemelse muziek? In het weekend van Hemelvaart voert Bach Ensemble Amsterdam dit oratorium uit. Bovendien krijgt u tijdens dit concert ook het Magnificat van Bach te horen. Afgelopen zomer heeft BEA zijn eerste zomercursus in de Bourgogne beleefd en daar dit ontroerende en indringende loflied op Maria ingestudeerd en uitgevoerd. Wij willen dit prachtige werk waar we in Frankrijk zo van genoten hebben ook graag aan ons thuispubliek laten horen.