Klassieke Muziek


Op vrijdag 19 mei 2017, aanvang 20:00 uur. Locatie: Oude Kerk in Soest.

INFOSERVICE

‘London, the place to be’: een Euro-Engels programma met Apollo Ensemble. De Engelse barok in alle pracht en praal wordt vaak vertegenwoordigd door de in Duitsland geboren componist Georg Friedrich Handel. Maar er waren nog een aantal zeer goede componisten, zoals de uit Italië afkomstige Geminiani, of zoals Boyce, Avison en Arne. Van hoog-barok op weg naar de Engelse klassieke periode.

Een programma waarin Engeland er op z’n best uitziet: met glamour, verrassende mixen van stijlen en natuurlijk aria’s uit Händel’s beroemde Messiah. Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich en de Schotse mezzo-sopraan Nicola Wemyss.

Het programma vormt de opmaat naar de tiende editie van het festival 'Travelling in Baroque'. Van 10 t/m 13 augustus 2017 vindt het festival plaats, met dit jaar als thema ‘London, the place to be’. Vier dagen lang Engelse muziek en cultuur van de 15e – 20e eeuw. 16 concerten door heel Flevoland, door top musici als Utopia, En Accord strijkkwartet, Seconda Pratica, Bob van Asperen, Apollo Ensemble en vele anderen.

Uitvoerenden:
Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich
Nicola Wemyss (mezzo-sopraan)