Händel: Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Utrecht, TivoliVredenburg, zaterdag 16 december 2017, 19:30 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Händel: Messiah voor nieuwe data.

Info

De Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt sinds 2013 jaarlijks Händel’s Messiah in de weken voor Kerst. De productie werd door het publiek en de pers zeer geprezen. Het Leids dagblad schreef zelfs over de "Best Messiah ever heard”.

Net als in voorgaande jaren bestaat het orkest uit internationale specialisten, zingt het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble en is er een prachtige cast van solisten.

Voor dirigent Johannes Leertouwer is de dramatische werking van de muziek van Händel en de tekst van Charles Jennens leidend. Hij voert Messiah uit met twee korte pauzes zodat het verschillende karakter van elk van de drie delen optimaal naar voren komt. In het eerste deel gaat het om licht in het duister, om de aankondiging van de komst van de Messias en om zijn geboorte in de stal. In het tweede deel gaat het om het om pijn en verdriet van de lijdensweg van Messiah en om de triomf op de dood (Hallelujah). In het derde deel is het onderwerp de rol van Messiah in het leven na de dood. Niet voor niets heeft Messiah in de engelstalige wereld de status die de Matthäus Passion hier in Nederland heeft. Een stuk dat heel veel mensen elk jaar willen horen, dat inspireert en ruimte geeft aan bezinning. Muziek van een wonderlijke kracht, intimiteit en schoonheid.

Uitvoerenden
Nieuwe Philharmonie Utrecht, o.l.v. Johannes Leertouwer
Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble
Stephanie True - sopraan
David Allsopp - altus
Adrian Fernandes - tenor
William Gaunt - bas