Klassieke Muziek


Van zaterdag 20 mei 2017 t/m zondag 21 mei 2017. Locatie: De Electriciteitsfabriek in Den Haag.

INFORESERVERENSERVICE

Contrabaslegendes Gary Karr en John Patitucci komen naar de eerste editie van het Dutch Double Bass Festival. Het festival is een initiatief van contrabassist James Oesi en vindt van 19 t/m 21 mei (19 mei is er een educatief programma) plaats in Den Haag. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd in het programma.

Je hoort in totaal op het festival meer dan 15 acts met de contrabas in de hoofdrol, naast Karr en Patitucci spelen onder andere Dominic Seldis (Concertgebouw Orkest), Edicson Ruiz (Berlin Phil) met de bassisten van het Rotterdams Philharmonisch, Koreaans megatalent Minje Sung en YouTube sensatie Adam Ben Ezra.

De Amerikaan Gary Karr wordt gezien als één van de beste en invloedrijkste contrabassisten van de twintigste en eenentwintigste eeuw. Hij is de enige bassist met een internationale solocarrière, die begon in 1962 toen hij als solist speelde op tv met het New York Philharmonic onder leiding van Leonard Bernstein. Sindsdien speelt Karr over de hele wereld als solist met de toonaangevende orkesten, voeren zijn platen in grote delen van de wereld de klassieke charts aan en is hij veelvuldig in de media. Karr komt voor het festival voor het eerst in jaren en exclusief naar Nederland en zal samen spelen met het Matangi Quartet.

Jazzbassist John Patitucci werd wereldberoemd als bassist van pianist Chick Corea, ook speelde hij in de bands van onder andere Wayne Shorter en Herbie Hancock. Op dit moment tourt hij met zijn veelgeprezen Children of the Light- en Electric Guitar Quartet. Voor het Dutch Double Bass Festival geeft hij een exclusief solo optreden op contrabas.

PARTNERS