Klassieke Muziek


Op zaterdag 28 oktober 2017, aanvang 20:15 uur. Locatie: Cunerakerk in Rhenen.

INFORESERVEER NUSERVICEALLE DATA

‘Balsem voor de ziel’, zo werd het spel van de jonge Nederlandse celliste Harriet Krijgh al eens genoemd. Met het Concertgebouw Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest in kleine bezetting, speelt Harriet Krijgh Haydns beroemdste celloconcert. Het Concertgebouw Kamerorkest presenteert er een mooi klassiek programma omheen.

De Nederlandse celliste Harriet Krijgh was al jaren wereldberoemd in Wenen voordat ze in eigen land werd ontdekt. Ze vertrok op haar veertiende naar de Oostenrijkse muziekstad en ontpopte zich uit het zicht van het Nederlandse muziekleven tot een begenadigd soliste. Toen ze in Oostenrijk al ene grote naam was, kwam ze weer eens in eigen land kijken. En met succes. Ze is de celliste die iedere muziekliefhebber gehoord moet hebben en dit jaar neemt ze het fameuze Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht over van Janine Jansen.

Deze ster van de toekomst speelt nu met het Concertgebouw Kamerorkest, in feite een afgeslankt Koninklijk Concertgebouworkest Haydns beroemde celloconcert in C. Reken maar dat dit een bijzondere uitvoering wordt. Ook de andere werken zijn koren op de molen van het orkest. Van Bachs Kunst der Fuge via Mozarts charmante Symfonie nr. 29 naar Weberns zeer romantische Langsamer Satz uit 1905 is een mooi stukje muziekgeschiedenis in vogelvlucht.

Programma
Bach: Kunst der Fuge, BWV 1080

Haydn: Celloconcert in C

Webern: Langsamer Satz

Mozart: Symfonie nr. 29 in A

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen

Data uit deze reeks (8)
30/09
28/10
25/11
20/12
27/01
24/02
07/04
28/04