Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Piano Quartet: Mozart, Brahms en Fauré

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 28 april 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Faurés Tweede pianokwartet wordt vaak overschaduwd door het populaire Eerste. Een bijzonder ensemble rond celliste Ella van Poucke laat horen hoe onterecht dat is. Elk deel wordt in kleur aangezet door pianist Vassilis Varvaresos. Waarna de vier musici, onder wie violist Noé Inui en altist Joël Waterman, in sferisch gesprek gaan. Ook Brahms daalt in zijn Derde pianokwartet diep af in de menselijke ziel. Hij suggereerde zijn uitgever het omslag te voorzien van een portret met een pistool tegen het hoofd… Toch is het kwartet niet somber, maar vooral warmhartig.

Violist Noé Inui en pianist Vassiliis Varvaresos vormen al meerdere jaren een gouden duo. De toptalenten uit Griekenland leerden elkaar ver van huis in New York kennen, toen ze als solisten al successen vierden. De New York Times prees Inui’s “briljante vertolking” van Beethoven vioolconcert. De Washington Post signaleerde dat Varvaresos virtuoos repertoire “vurig en met geweldige energie” uitvoert en musiceert met “overtuigingskracht en visie”.

Als duo bewezen ze ook kamermuziek te kunnen tillen naar het hoogste plan. En nu gaan ze het avontuur aan om een pianokwartet te vormen met Georgy Kovalev en Ella van Poucke. Dat mag u niet missen.

Programma

W.A. Mozart – Piano Quartet in E-flat major, K. 493
J. Brahms – Piano Quartet No. 3 in c, opus 60
Pauze
G. Fauré – Piano Quartet No. 2 in g, opus 45

Piano Quartet:

Vassilis Varvaresos, piano

Noé Inui, viool

Joël Waterman, altviool

Ella van Poucke, cello