Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Young Talents Orchestra: Midzomernachtsdroom (Mendelssohn)

Rotterdam, Cultureel Centrum Pro Rege, vrijdag 23 juni 2017, 20:00 - 22:30 uur

Info

Een Midzomernachtdroom (Engelse titel: A Midsummer Night's Dream) is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk verscheen in een quarto-editie in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, alsook met de fee├źn die het bos bewonen. Het stuk is de basis voor vele opera's, films, muziekstukken en andere toneelstukken.

Op zijn zeventiende componeerde Felix Mendelssohn de ouverture voor Een midzomernachtsdroom; de rest van de toneelmuziek voltooide hij toen hij 26 jaar was.

In 2013 hebben Codarts en Muziekinstituut Hellendaal het Young Talents Orchestra (YTO) opgericht, met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met klassieke muziek en het vak van orkestmusicus.

Uitvoerenden:
Het Young Talents Orchestra o.l.v. Mikhail Zemtsov.