Klassieke Muziek


Van zaterdag 22 juli 2017 t/m zaterdag 5 augustus 2017. Locatie: Spanga (Dorp) in Weststellingwerf (Friesland).

INFORESERVERENSERVICE

Opera Spanga brengt van 22 juli t/m 5 augustus 2017 Giuseppe Verdi’s klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata (1853) in een halfopen tent in Spanga, waarbij het landschap een prominente rol speelt.

Al achtentwintig jaar maakt Opera Spanga eigenzinnige operaproducties. Vanuit engagement en hartstocht brengt ze een breed publiek in contact met actuele en maatschappelijk relevante operaproducties. Het gelaagde en veelkoppige medium opera toont alles waartoe een mens in staat is, ook zijn donkere kanten. Daarom kiest Opera Spanga voor Verdi, die de mens in al zijn glorie toont, maar ook in al zijn lelijkheid zonder waardeoordeel.

Deze La Traviata speelt zich af in de tijd van de verandering in de prostitutie; op de scheidslijn van chique clubs en lugubere afwerkplekken. Een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel, een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving en tegen barbarij. De voorstelling is de tweede van Opera Spanga’s LeeuwardenFryslân2018 drieluik, i.s.m. Filharmonie Noord: Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018).

Acht uitvoeringen:
Tussen 22 juli en 5 augustus wordt de opera acht keer uitgevoerd. Kijk voor meer informatie, speeldata en kaartverkoop op www.operaspanga.nl. Via de button Reserveren kunt u tevens voor de afzonderlijke uitvoeringen uw entreekaart reserveren..