Klassieke Muziek


Klassiek concert, van zaterdag 22 juli 2017 t/m zaterdag 5 augustus 2017. Locatie: Spanga (Dorp) in Weststellingwerf (Friesland).

INFORESERVERENSERVICE

Opera Spanga brengt in de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 in juli en augustus Giuseppe Verdi’s klassieker, en meest gespeelde opera aller tijden, La Traviata.

Verdi toont de mens in al zijn lelijkheid, in al zijn glorie, zonder oordeel. Met La Traviata liet Verdi de belcanto opera los en zette een eerste stap in de richting van een volledig doorgecomponeerd werk die leidde tot een grote en sterke spanningsboog.

Verdi bewees op buitengewoon originele wijze dat hij het orkest als illustrerend element een taak wist op te leggen bij het scheppen van de situaties en daar waar nodig commentaar liet geven op de handelingen van de personages. Het lijkt alsof Verdi met La Traviata in een ander genre opera is beland. Verdi zelf noemt La Traviata een eenvoudig en hartstochtelijk drama. Het is de informele start van het Verisme. Eindelijk wordt het publiek geconfronteerd met een actueel verhaal zonder historische afstand tot de karakters.

Acht uitvoeringen:
Tussen 22 juli en 5 augustus wordt de opera acht keer uitgevoerd. Via de button Reserveren kunt u voor de afzonderlijke uitvoeringen uw entreekaart reserveren.

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen