Utrecht String Quartet: Beethoven en Piazzolla

Hoeven, Kapel Bovendonk, zondag 8 oktober 2017, 15:00 - 17:30 uur

Info

Dit concert maakt deel uit van de serie Kapelconcerten Oudenbosch. Wilt u een passe-partout voor de gehele serie (vier concerten) reserveren, tegen de prijs van drie concerten? Dat kan via deze reserveringspagina.

Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici afkomstig uit Finland, Australiƫ, Rusland en Duitsland tegenwoordig in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos.

In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten. Het Utrecht String Quartet verwierf internationale faam met hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire.

Daarnaast werkt het kwartet regelmatig samen met hedendaagse componisten. In Nederland is het USQ in alle belangrijke kamermuziekseries vertegenwoordigd. Naast een uitgebreide concertpraktijk houdt het USQ zich ook bezig met opnamen voor radio, televisie en cd.

Utrecht String Quartet:
Eeva Koskinen
Katherine Routley
Mikhail Zemtsov
Sebastian Koloski

Programma:
Ludwig van Beethoven: Strijkkwartet op.59/2
Piazzolla: Las cuatro estaciones PorteƱas (arr. E. Zemtsov)