Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Trio Martinu: Sjostakovitsj en Dvorak

Hoeven, Kapel Bovendonk, vrijdag 19 januari 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Dit concert maakt deel uit van de serie Kapelconcerten Oudenbosch. Wilt u een passe-partout voor de gehele serie (vier concerten) reserveren, tegen de prijs van drie concerten? Dat kan via deze reserveringspagina.

Trio Martinů ontstond in 1990 aan het Praags Conservatorium. Onder begeleiding van Antonín Kohout (cellist van het Smetana Kwartet en docent aan de Academie van Uitvoerende Kunsten in Praag) en later van Michael Schnitzler (viooldocent aan de Musikhochschule in Wenen) begon het pianotrio aan een succesvolle carrière.

Sinds 1993 is de bezetting onveranderd: Petr Jiříkovský (piano), Pavel Šafařík (viool) en Jaroslav Matějka (cello). 1995 was een belangrijk jaar voor de heren: de musici wonnen het Charles Hennen Concours in Heerlen (tegenwoordig Orlando Concours) en ontvingen de jaarlijkse prijs van de Tsjechische Kamermuziek Vereniging, gelieerd aan de Tsjechische Filharmonie.

Sindsdien gaf het Trio Martinů vele concerten tijdens festivals en in concertzalen in eigen land en ver daarbuiten: onder meer in Nederland, België, Spanje, Engeland, Japan en Zuid-Korea.

Programma:
Dmitry Sjostakovitsj: Trio in C minor, op. 8 (13´)
Bohuslav Martinu: Piano Trio no. 3 in C major (20´)
Antonin Dvorak: Trio “Dumky” (32´)