Klassieke Muziek


Op zondag 8 april 2018, aanvang 15:00 uur. Locatie: Kapel Bovendonk in Hoeven.

INFORESERVEER NUSERVICE

Dit concert maakt deel uit van de serie Kapelconcerten Oudenbosch. Wilt u een passe-partout voor de gehele serie (vier concerten) reserveren, tegen de prijs van drie concerten? Dat kan via deze reserveringspagina.

Met hun gebundelde klankrijkdom, virtuositeit, rijke ervaring en tomeloze energie brengt het Orlando Quintet traditioneel én nieuw blaaskwintetrepertoire, alsmede eigenzinnige bewerkingen van grote strijkkwartetten, zinderend tot leven.

Fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, hoornist Ron Schaaper en fagottist Bram van Sambeek: vijf Nederlandse topblazers die elk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Solisten, winnaars van belangrijke prijzen en hoofdvakdocenten aan de Nederlandse conservatoria. Al enige jaren werden ze afzonderlijk van elkaar uitgenodigd voor optredens tijdens het Orlando Festival, voordat ze in 2008 besloten een kwintet te formeren en zich naar het geliefde Festival te vernoemen.

Hoe druk de individuele agenda’s van deze musici ook zijn, voor het Orlando Quintet maken ze altijd ruimte: de eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten – elk met zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijk- heden – biedt, en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer!

Programma:
H. Villa Lobos (1887-1995): Quintette en forme de Choros (1928)
K. Weill (1900-1950): Liederen uit ‘Die Dreigroschenoper’ (1928) (arr. Allen R. Kay)
M. Ravel (1875-1937): Strijkkwartet of C.Debussy (1862-1918) – Strijkkwartet (arr. M. Popkin)

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen