Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Orlando Quintet: Rebel, Rebel (Kapelconcerten Oudenbosch)

Hoeven, Kapel Bovendonk, zondag 8 april 2018, 15:00 - 17:30 uur

Info

Het Orlando Quintet bestaat vijf Nederlandse topblazers die elk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Solisten op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, winnaars van belangrijke prijzen én hoofdvakdocenten aan de Nederlandse conservatoria.

De eindeloze mogelijkheden die de combinatie van deze vijf blaasinstrumenten biedt, en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer! Met hun rijke klanken, virtuositeit, ervaring en tomeloze energie brengen ze traditioneel én nieuw repertoire zinderend tot leven.

Hoe druk de individuele agenda’s van deze musici ook zijn, voor het Orlando Quintet maken ze altijd ruimte: de eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten – elk met zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijk- heden – biedt, en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer!

Programma "Rebel, Rebel":
H. Villa Lobos (1887-1995): Quintette en forme de Choros (1928)
K. Weill (1900-1950): Liederen uit ‘Die Dreigroschenoper’ (1928) (arr. Allen R. Kay)
C.Debussy (1862-1918) – Strijkkwartet (arr. M. Popkin)

Het concert vindt plaats in de kapel van Bovendonk in Hoeven. Het concept is vertrouwd: Musici met een wereldreputatie in een bijzondere ambiance, voor echte muzikale fijnproevers! Alle concerten zijn inclusief een glas wijn na afloop van het concert in de refter van Bovendonk.