Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht: Beethoven

Utrecht, Nicolaikerk, woensdag 19 juli 2017, 20:15 - 22:45 uur

Info

In samenwerking met Wonderfeel brengt de Nieuwe Philharmonie Utrecht een feestelijk, zomers Beethovenprogramma met een soloconcert en een symfonie. Dat wil je niet missen!

Beethovens enige vioolconcert maakte in 1806 een valse start. Men vond het niet bijzonder. Maar dat veranderde na zijn dood, en nu is het welhaast het meest gespeelde vioolconcert aller tijden.

U krijgt tevens de Zevende symfonie van Beethoven te horen. Een werk dat volgens Von Weber het bewijs vormde dat Beethoven ‘rijp was voor het gekkenhuis’. De symfonie kreeg recent een flinke boost door de film The King’s Speech, waarin George VI op het gedragen ritme van het dansante tweede deel zijn stotterprobleem overwint.

Hawijch Elders
De talentvolle Hawijch Elders (1998) begon met vioolspelen toen zij zes jaar oud was. Momenteel heeft zij les van Benzion Shamir en Mea Fontijn, aan de Young Talent Academy van Codarts, Rotterdams Conservatorium en Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Ook volgde zij masterclasses bij onder anderen Liza Ferschtman en Emmy Verhey.

Uitvoerenden:
Wonderfeel Festival Orchestra, powered by Nieuwe Philharmonie Utrecht. O.l.v. Johannes Leertouwer
Hawijch Elders, viool

Programma:
Beethoven: Vioolconcert in D op. 61
Beethoven: Symfonie nr. 7 op. 92