Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

AD MOSAM: Kerst met Bach en Telemann - Uns ist ein Kind geboren

Sittard, St. Petruskerk, zondag 10 december 2017, 16:00 - 18:30 uur

Info

In het kader van het Telemann jaar biedt AD MOSAM de workshop ‘Telemania’ aan voor gevorderde amateurzangers. Deelnemers aan deze workshop zullen samen met het orkest van AD MOSAM optreden in het voorprogramma van het Kerstconcert op 10 december 2017 in Sittard.

Een feestelijk kerstprogramma waarin het internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM Bach's allermooiste kerstcantates combineert met Telemann’s uitbundigste kerstcantate en diens fraaie trompetconcert in D.

Kerstmis is de hoop vieren, de vrijheid feesten, de vrede proeven. Een dag die we in het mooiste marmer moeten beitelen. Bach wist hoe je dat muzikaal moest doen. Beide cantates roepen met feestelijke trompetklanken direct gevoelens van hoop en blijdschap bij ons op. In het overbekende koraal "Wohl mir das ich Jesum habe" uit Cantate 147 verbindt een oneindige melodie van liefdevolle nootjes onze hartenkreet naar vrede. Het prachtwerk is niet voor niets zo populair bij alle koren.

De beide Bachcantates worden verbonden door de kerstcantate ‘Uns ist ein Kind geboren’ en het virtuoze en feestelijke trompetconcert in D van G.P. Telemann, van wie wij in 2017 de 250e sterfdag gedenken.

Programma:
J.S. Bach: Cantate BWV 147 - Herz und Mund und Tat und Leben
G.P. Telemann: Cantate - Uns ist ein Kind geboren (1:1451)
G.P. Telemann: Trompetconcert in D
J. S. Bach: Cantate BWV 63 - Christen ätzet diesen Tag