Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

New Dutch Academy: Grand Tour Baroque Road Trip

Amsterdam, Concertgebouw, zondag 3 september 2017, 14:15 - 16:45 uur

Info

In dit concert presenteert dirigent en barokaltviolist Simon Murphy zijn nieuwe album GRAND TOUR Baroque Road Trip. Ook licht hij op persoonlijke wijze het programma, en de ideeën achter dit programma, toe. De Volkskrant prees Murphy als 'een rasmusicus en barokspeler met guts', het Franse vakblad Diapason noemde hem 'een repertoirevernieuwer' die 'joie de vivre uitstraalt' en de BBC omschrijft zijn dirigeerstijl als 'the best of both worlds'. Zijn frisse en enerverende muzikale benadering leverde hem belangrijke muziekprijzen op, waaronder een Edison.

Met de GRAND TOUR Baroque Road Trip nemen Murphy en zijn internationale collega's van het Haagse barokorkest The New Dutch Academy u mee op een avontuurlijke muzikale reis door barok-Europa. Genietend van de rijkdom, variëteit en veelzijdigheid van de Barok gaat u op bezoek bij Händel in Londen, bij Bach in Leipzig, bij Vivaldi in Venetië én bij Van Wassenaer in Den Haag.

De Griekse diva Myrsini Margariti zingt bravura coloratura-aria's van Händel, de Duitse blokfluitvirtuoos Elisabeth Champollion speelt Vivaldi's bruisende Concert in C, en de Zweedse luitmeester Karl Nylin voert Vivaldi's geliefde Concert in D uit. Simon Murphy soleert zelf in Telemann's sprankelende Concert in G. Allemaal muzikale juwelen die overlopen van barokke sensualiteit, wulpse rondingen en pikante versieringen. Met een onweerstaanbare combinatie van aardse aantrekkingskracht en verfijnde elegantie en stijl.