Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Koepelkerkconcert: Cathedral Music

Amsterdam, Koepelkerk, zondag 4 februari 2018, 16:00 - 18:30 uur

Info

Het meisjeskoor Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries brengt het programma 'Cathedral Music' met koormuziek uit de Engelse kathedraaltraditie van o.a. Ralph Vaughan Williams, Benjamin Britten en Charles Villiers Stanford, aangevuld met improvisaties van de wereldwijd bekende organist en improvisator Sietze de Vries.

Deze dynamische groep meiden onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale hechtheid van de groep.

Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland. Met ongeveer 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders. Het koor heeft radio- en televisieopnames gemaakt voor Radio 4, IKON en de EO. De choristers werken ook mee aan grote producties voor koor en orkest. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onder de bezielende leiding van Reinbert de Leeuw in 2016 vormde een bijzonder hoogtepunt.