Klassieke Muziek


Op zondag 25 februari 2018, aanvang 15:00 uur. Locatie: De Waalse Kerk in Amsterdam.

INFORESERVEER NUSERVICEALLE DATA

Schuberts Winterreise is een meesterwerk. Daarover bestaat geen twijfel. Dat neemt niet weg dat we het stuk elke keer opnieuw moeten uitvoeren als een nieuwe compositie, een nieuw kunstwerk waarvan de inkt nog maar net droog is.

De vierentwintig liederen die componist Franz Schubert en dichter Wilhelm Müller nodig hebben om ons totaal te laten onderdompelen in het gemoed van de eenzame wandelaar, vormen een caleidoscoop aan menselijke gevoelens. In vierentwintig delen leren we een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden. Boosheid, sarcasme, verdriet, euforie, moeheid, treurnis, liefde en hoop vormen een schitterende kralensnoer die zijn weerga niet kent en elke luisteraar naar de strot grijpt.

Bas-bariton Marc Pantus voert het werk uit met de jonge pianist Daan Boertien. Daan staat aan het begin van een veelbelovende carrière als liedbegeleider. Voordat hij dit seizoen hij de Nederlandse podia bestormt als ’Dutch Classical Talent’ speelt hij in de Waalse Kerk zijn eerste integrale Winterreise.

Uitvoerenden:
Marc Pantus, bas-bariton
Daan Boertien, piano

Dit concert is samen met "Zomerreisje: Récital-Conférence" (1 juli 2018) onderdeel van een tweeluik muzikale reizen van Marc Pantus. Het is mogelijk om hiervoor een passe-partout aan te schaffen tegen een combinatietarief van €40

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen

Data uit deze reeks (2)
25/02
01/07