Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Misha Fomin & Atrium String Quartet: Romantische pianokwintetten

Bilthoven, De Woudkapel, zaterdag 10 maart 2018, 20:00 - 22:30 uur

Info

Misha Fomin en het Atrium String Quartet voeren met pianokwintetten van Johannes Brahms en César Franck een aantal kroonjuwelen uit het laatromantische kamermuziek repertoire uit.

Het Pianokwintet van Brahms werd door zijn vriend Schumann omschreven als ‘symfonieën in vermomming’. Zelden was zo’n omschrijving passender als voor diens Pianokwintet op. 34, waarin Brahms favoriete instrument, de piano, een centrale rol speelt.

Het Pianokwintet van Franck is een verrassend persoonlijk en gepassioneerd werk, er wordt ook wel gezegd dat de muziek een verzengende emotionele kracht heeft.

Atrium String Quartet
Het Atrium Quartet is een van de meest inspirerende, dynamische en charismatische ensembles van deze generatie. Een mooi uitgebalanceerd kwartet, briljant en virtuoos met een prachtige klank. Het kwartet is winnaar van twee prestigieuze Internationale Competities voor Strijkkwartet: de Eerste prijs en Publieksprijs van het 9e London International String Quartet Competition in 2003 en de Grand-Prix van het 5e International String Quartet Competition in Bordeaux in 2007.

Misha Fomin
Door zowel binnen- als buitenlandse pers wordt zijn spel geprezen om zijn vloeiend- natuurlijke virtuositeit, rijkkleurenpalet en muzikale intelligentie. Deze meesterpianist gaf onder meer recitals in de Musikverein (Wenen), Fairfield Halls (London), Carnegie Hall (New York), de Philharmonie (St Petersburg), Konzerthaus (Berlijn) en de Grote Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam (april 2016). Regelmatig is hij te beluisteren en te zien op radio en televisie.