Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Adelia en Nadia Askarova: Infinitum

Den Haag, Oud-Katholieke Kerk, zondag 25 februari 2018, 15:00 - 17:30 uur

Info

Het unieke zussenduo Adelia en Nadia Askarova brengt het intrigerende programma ‘Infinitum’ ten gehore, waarin authentiek en hedendaags elkaar aanvullen. Twee verschillende orgels, het beroemde Garrels-orgel uit 1726 en het moderne symfonische Domus orgel, worden binnen één concert bespeeld, in combinatie met de vleugel. Het zussenduo Askarova staat bekend om hun muziektheaterproducties voor kinderen en volwassenen. Inmiddels hebben ze hun eigen professionele huistheater, ’t hART, in Voorburg.

Nadia Askarova (piano) is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale studie. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar Master voor piano en historische klavieren. Zij is Eerste Prijs winnares van drie prestigieuze Internationale Piano Concoursen.

Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald. Haar Nederlands debuut vond in 2004 plaats in de Waalse Kerk te Den Haag. Op 19-jarige leeftijd mocht zij een solo-CD opnemen op het legendarisch Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis. Adelia voltooide haar studie aan het Tjaikovski Staatsconservatorium in Moskou met een scriptie over organist Feike Asma. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en het Nederlands orgelbouw in Moskou gepubliceerd.

Het programma heeft een pauze, de verwachte eindtijd is 17.00 uur. Concert met zitplaatsen.