Klassieke Muziek


Van donderdag 9 augustus 2018 t/m zondag 19 augustus 2018. Locatie: Diverse locaties in Zuid-Limburg.

INFORESERVEER NUSERVICE

Dit jaar beleeft het Orlando Festival haar 37e editie. De vele concerten (naast de circa 21 middag- en avondconcerten vinden er ongeveer 25 regio- en lunchconcerten plaats) richten zich in eerste instantie op een breed publiek om het kamermuziekgenre optimaal onder de aandacht te brengen. Deelnemers en bezoekers kunnen ook verblijven op het Orlando Festival.

In 2018 wordt in grote lijnen de programmering van de afgelopen drie succesvolle edities aangehouden. De opzet wordt gekenmerkt door een grote variatie in stijl, van barok tot hedendaags, met bijzondere aandacht voor het Nederlandse componeren door de eeuwen heen, en een grote variatie in instrumentale bezetting, van solo-piano tot 16 musici in de Gruppo Montebello, o.l.v. dirigent en artistiek leider Henk Guittart, met medewerking van tenor Marcel Reijans en bariton Ludwig Mittelhammer. De Gruppo Montebello speelt werken van Anton Webern (Passacaglia op.1), Ferruccio Busoni (Berceuse elegiaque) en Gustav Mahler (Das Lied von der Erde).

De vaste steunpilaren van Orlando keren op veler verzoek natuurlijk terug: het Osiris Trio en het Rusquartet. Zij zullen composities van Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert combineren met werken van onder anderen Brahms, Tsjaikovski en Reger.

Nederlands beroemdste levende componist, Louis Andriessen, is composer-in-residence. Van hem klinken tien kamermuziekwerken, die grotendeels onder zijn supervisie zullen worden ingestudeerd. Hoogtepunten van soloconcerten uit de barok zullen klinken in kleine bezetting, zoals in 2017 al gebeurde, tot groot genoegen van musici en publiek. En wel meteen het beroemdste werk: Vivaldi’s Vier Jaargetijden, met vioolsoliste Livia Sohn, bejubeld Orlando musicus tijdens de 2016 editie. Ook fagottiste Dorian Cooke speelt van Vivaldi een concert en James Austin Smith speelt een van Bach’s hoboconcerten. Negen musici zijn te horen in het Nonet van Martinu en zeven in het Septet van Kees van Baaren, de leraar van Louis Andriessen.

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen