Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Gewandhausorchester Leipzig en Andris Nelsons

Amsterdam, Concertgebouw, woensdag 25 april 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Bestel uw kaarten met korting via bovenstaande link en voeg de code EPKM toe aan het winkelmandje. Let op: de korting geldt niet op reeds bestelde kaarten en niet met terugwerkende kracht.

In 1479 begonnen als groep stadsmuzikanten is het Gewandhausorchester Leipzig nu een van ’s werelds geliefdste orkesten. Vandaag hoort u het orkest met zijn kersverse chef-dirigent: Andris Nelsons. Hij leidt een programma dat bijna evenveel eeuwen beslaat als het orkest zelf.

Te beginnen met nieuw werk van de Oostenrijker Thomas Larcher. Zijn vorige opdracht voor het Gewandhausorchester, Alle Tage, werd geweldig ontvangen. ‘Een verrukkelijke versmelting van theater, literatuur en klank’, schreef de Volkskrant.

Andris Nelsons
Onlangs volgde de Letse dirigent Andris Nelsons zijn collega Riccardo Chailly op in Leipzig. ‘Mijn rol is om het verleden aan de toekomst te geven’, zei hij in de New York Times. En dus kiest hij vandaag voor Mozart, met de Veertigste symfonie, en voor Tsjaikovski. Het Gewandhausorchester Leipzig speelt de stormachtige en fragiele Zesde symfonie, ‘Pathetique’. Passie en lijden staan centraal in Tsjaikovski’s laatste compositie.