Klassieke Muziek


Op zondag 15 april 2018, aanvang 15:00 uur. Locatie: Koetshuis Kasteel Nyenrode in Breukelen.

INFORESERVEER NUSERVICE

Het Koetshuis opent haar deuren voor de zondagmiddagconcerten, nu voor het tweede seizoen met op 15 april het Amatis Piano Trio. “The Amatis Piano Trio is an outstanding ensemble on their way to establishing a great international career” – Daniel Hope.

Het Amatis-pianotrio werd in 2014 opgericht door de Duitse violist Lea Hausmann, de Britse cellist Samuel Shepherd en de Nederlands / Chinese pianist Mengjie Han. Slechts enkele weken na de formatie won het trio de publieksprijs op het Grachtenfestival-Concours in Amsterdam, wat al snel leidde tot hun debuut in het Koninklijk Concertgebouw en concertopnames in heel Nederland. Winnaars van de 2015 International Parkhouse Award in Wigmore Hall, het trio won verschillende internationale prijzen en competities. Onlangs kregen ze het 1e trio op de International Joseph Joachim Competition in Weimar, Duitsland en werden ze Dutch Classical Talent 2016 genoemd. Al snel werden ze geselecteerd als BBC New Generation Artists 2016-2018.

Voor het seizoen 2018/2019 werd het trio door de European Concert Hall Organisation gekozen als 'ECHO Rising Stars', na hun nominatie door de Elbphilharmonie Hamburg, Festspielhaus Baden-Baden, Konzerthaus Dortmund en de Philharmonie Keulen, die hen zullen zien optreden in 23 van de meest prestigieuze concertzalen in heel Europa.

Het Amatis-pianotrio zet zich ook in voor hedendaagse muziek en richtte in 2015 de 'Dutch Piano Trio Composition Prize' op, waarmee jonge componisten worden aangemoedigd om het pianotrio-repertoire verder te ontwikkelen. Sinds 2015 werken ze intensief samen met Wolfgang Redik (Wiener Piano Trio) en Rainer Schmidt (Hagen Quartet) en zijn ze momenteel ingeschreven in de Piano Trio Master Studies aan de Mozarteum University in Salzburg.

Het Amatis-pianotrio maakt sinds 2015 deel uit van de European Chamber Music Academy. Verdere muzikale invloeden zijn Hatto Beyerle, het Trio Jean Paul, Lukas Hagen, Fabio Bidini, Ilya Grubert, Anner Bylsma, Christian Schuster, Ib Hausmann, Imre Rohmann en Menahem Pressler.

Deel dit concert
UW EMAILADRES:
STUUR AAN:één of meer adressen