Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Stravinsky: L’histoire du Soldat - International Chamber Music Festival

Wassenaar, Museum Voorlinden, vrijdag 1 juni 2018, 17:30 - 20:00 uur

Info

De voorverkoop voor dit programma is afgesloten.
Voorafgaand aan de uitvoering kunt u genieten van een exclusieve rondleiding door het museum (inbegrepen in de entreeprijs). U wordt ontvangen met champagne en een hapje.

Museum Voorlinden vormt de prachtige locatie waar op vrijdag 1 juni 2018 "L'Histoire du Soldat" (1918) van Igor Stravinsky wordt uitgevoerd: een muzikale parabel over een soldaat die zijn viool ruilt voor geld; een thema dat 100 jaar later nog steeds actueel is.

Een heel bijzonder element dat wordt toegevoegd op deze gedenkwaardige avond is het simultaan vertonen van de met een Emmy bekroonde tekenfilm van R. Blechman (1930), welke gebaseerd is op de “Soldier’s tale”.  Mr Blechman, aan wiens tekenfilms zelfs door het Museum of Modern Art in New York een “retrospective” werd gewijd, heeft hiervoor aan het ICMF zijn speciale medewerking verleend.

Deze avond zal ook het begin markeren van een jaarlijkse samenwerking tussen het ICMF Wassenaar en Camerata RCO, het kamerensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Programma:
17.30-18.00 uur: Ontvangst in museum met glas champagne
18.15-19.15 uur: rondleiding museum
19.30-20.15 uur: concert
20.30 uur: eten in restaurant

Dresscode is 'feestelijk'.

9th International Chamber Music Festival Wassenaar
Deze 'parel in het land van de festivals' (Aukelien van Hoytema) biedt muzikale hoogtepunten met o.a. de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili en leden van het Camerata RCO op toplocaties in Wassenaar. Violiste en artistiek leider Irina Simon-Renes heeft een verassend programma samengesteld met als thema: Quo Vadis...? Gedurende 4 bijzondere muzikale dagen willen we, met muziek uit die tijd, ook terugblikken naar andere tijden omdat het in 2018 precies 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog eindigde. Een bijzonder moment dat verdient herdacht te worden met een blik naar de wereld van nu.