Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Lisa Batiashvili - International Chamber Music Festival

Wassenaar, Dorpskerk, zaterdag 2 juni 2018, 20:00 - 22:30 uur

Info

Hoe eerder u reserveert, hoe beter uw plaats.

Voor het inmiddels traditionele concert in de Dorpskerk heeft het International Chamber Music Festival Wassenaar de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili (artist in residence van het Koninklijk Concertgebouworkest in het seizoen 2016-17) uitgenodigd.

Lisa Batiashvili staat bekend als een artieste die haar duidelijke stem niet alleen op concertpodia laat horen, maar ook in interviews en toespraken - een violiste die haar verantwoordelijkheid als ambassadeur voor vrede serieus neemt. Gedurende het concert zullen o.a. werken van de Georgische componist Sulkhan Tsindsadze en de Russische componist Dimitri Sjostakovitsj ten gehore worden gebracht.

Lisa Batiashvili speelt die avond samen met het Alma Quartet, Irina Simon-Renes en de Finse musici Lilli Maijala en Kati Raitinen.

De verwachte eindtijd van het programma is ca. 22.00 uur. Het programma kent een pauze.

9th International Chamber Music Festival Wassenaar
Deze 'parel in het land van de festivals' (Aukelien van Hoytema) biedt muzikale hoogtepunten met o.a. de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili en leden van het Camerata RCO op toplocaties in Wassenaar. Violiste en artistiek leider Irina Simon-Renes heeft een verassend programma samengesteld met als thema: Quo Vadis...? Gedurende 4 bijzondere muzikale dagen willen we, met muziek uit die tijd, ook terugblikken naar andere tijden omdat het in 2018 precies 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog eindigde. Een bijzonder moment dat verdient herdacht te worden met een blik naar de wereld van nu.