Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Familieconcert: Le Carnaval des Animaux - International Chamber Music Festival

Wassenaar, Kasteel Oud Wassenaar, zondag 3 juni 2018, 11:00 - 13:30 uur

Info

Op zondag 3 juni 2018 vindt het afsluitende concert voor de kinderen plaats op kasteel Oud Wassenaar. Voor hen wordt het betoverende werk "Le Carnaval des Animaux" van Camille Saint-Saëns uitgevoerd door een groot aantal topmusici –Irina’s muzikale vrienden- die u door de jaren heen bij het ICMF heeft kunnen horen.

Ter voorbereiding op deze uitvoering bezoekt Irina Simon-Renes een aantal basisscholen en worden kinderen betrokken bij deze activiteit met het thema "Superhelden gezocht!". Zo sluiten wij het festival graag af met een positieve, hoopvolle noot.

NB: om 11.00 uur start het programma, het concert start om 12.00 uur.

9th International Chamber Music Festival Wassenaar
Deze 'parel in het land van de festivals' (Aukelien van Hoytema) biedt muzikale hoogtepunten met o.a. de Georgische stervioliste Lisa Batiashvili en leden van het Camerata RCO op toplocaties in Wassenaar. Violiste en artistiek leider Irina Simon-Renes heeft een verassend programma samengesteld met als thema: Quo Vadis...? Gedurende 4 bijzondere muzikale dagen willen we, met muziek uit die tijd, ook terugblikken naar andere tijden omdat het in 2018 precies 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog eindigde. Een bijzonder moment dat verdient herdacht te worden met een blik naar de wereld van nu.