Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Zeister Muziekdagen: Lenteweekend

Zeist, Evangelische Broedergemeente, zaterdag 14 april - zondag 15 april 2018

Info

Voor het eerst organiseert de Zeister Muziekdagen een concertweekend in het voorjaar. In 2018 is het 250 jaar geleden dat onze concertzaal, de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, in gebruik werd genomen. De programmering van het eerste concert sluit aan bij het jubileum van de kerkzaal en zorgt daarmee voor een extra feestelijke opening. Op beide avonden geniet u van een mooi programma.

Zaterdag 14 april
Op zaterdag 14 april speelt het Bennewitz Quartet samen met klarinettist Harry-Imre Dijkstra werken van Mozart, Janáček en Van Nieuwkerk. Met name de uitvoering van de laatste compositie op het programma is bijzonder.

De Nederlandse componist Willem Wander van Nieuwkerk schreef het stuk Super Suite voor klarinet en strijkkwartet in 2016. Aan de basis van deze zevendelige suite staat religieuze muziek uit de Middeleeuwse, Gregoriaanse traditie die zo geliefd was, dat een deel tegenwoordig nog terug te vinden is in het Gezangboek van de Evangelische Broedergemeente.

Zondag 15 april
Zondag 15 april staat het Jerusalem Quartet op het podium. De laatste maal dat wij hen hoorden spelen was het winterconcert van begin 2017. In 2018 reizen zij twee maal af naar Zeist. In april brengen zij werken van Mozart, Schulhoff en Debussy ten gehore. Wat zij komende zomer op het programma zetten blijft nog even een verrassing.

Zeister Muziekdagen
Het zomerfestival dat plaatsvindt van zaterdag 11 tot en met zaterdag 25 augustus 2018, is alweer de 29ste editie van de Zeister Muziekdagen. Artistiek leider Alexander Pavlovsky neemt in de programmering voor de Zeister Muziekdagen van 2018 weer een voorschot op het Beethovenjaar 2020. Voor het komende festival heeft hij een gevarieerde concertagenda samengesteld met uiteraard werken van Beethoven, maar daarnaast ook van bekende en minder bekende componisten.