Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Cor Ardesch (orgelconcert)

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 22 juni 2019, 20:15 - 22:45 uur

Info
Tickets
Vragen

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 is Cor organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht.

Op 26 september 2007 werd Cor tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Er verscheen een aantal Cd’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op Cd werden vastgelegd. De feestelijke afronding van dit project vond plaats op 24 augustus 2016.

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 8
CJP/student € 4
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Tickets


Klassiek aan de Rijn feed Cor Ardesch Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn Provincie Utrecht Rhenen Klassiek aan de Rijn Rhenen

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn

Klassiek aan de Rijn organiseert het hele jaar door klassieke concerten, veelal met bekende musici, in de historische en sfeervolle Cunerakerk van Rhenen. Met een reeks orgelconcerten in de zomer.