Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Orlando Festival 2018: Een tuin van liefde

Maastricht, St. Janskerk, vrijdag 10 augustus 2018, 20:00 - 22:30 uur

Info

Zes Orlando musici in een hoogst intiem kamermuziekprogramma.

Het Rusquartet presenteert, samen met fluitiste Ingrid Geerlings en de Russische altviolist Ilya Hoffman, twee recente Nederlandse composities in combinatie met twee bekende Weense klassieken, een typerend programma voor het Orlando Festival. Van de ‘vader’ van het strijkkwartet, Joseph Haydn, klinkt een van zijn beroemde kwartetten, van Wolfgang Amadeus Mozart hoort u een van de bijzondere strijkkwintetten, die in de komende jaren alle op Orlando aan bod zullen komen.

Centrale componist Louis Andriessen baseerde zijn prachtige en fragiele strijkkwartet Tuin van Eros op het gelijknamige gedicht van Jan Engelman uit 1933. Vincent Cox schreef zijn beurtelings serene en virtuoze solo-fluitcompositie speciaal voor Ingrid Geerlings, die dit aan haar opgedragen werk in 2016 tijdens Orlando voor het eerst uitvoerde. Goud van oud, en goud van eigen bodem!

Programma:

  • Vincent Cox - Suite (2016), door Ingrid Geerlings - fluit
  • Joseph Haydn - Strijkkwartet op. 33 nr.1 (1781), door Rusquartet: Xenia Gamaris - viool, Anna Yanchishina - viool, Ksenia Zhuleva - altviool, Peter Karetnikov - violoncello
  • Louis Andriessen - Tuin van Eros (2002), door Rusquartet
  • Wolfgang Amadeus Mozart - Strijkkwintet KV593 (1790), door Rusquartet m.m.v. Ilya Hoffman - altviool