Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Zeist, Evangelische Broedergemeente, maandag 15 april 2019, 19:00 - 21:30 uur

Info
Tickets
Vragen

Nederland Matthäus land. Nergens, zelfs niet in Duitsland, wordt de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach ieder jaar zo vaak ten gehore gebracht. Bijna 150 jaar geleden klonk het werk voor het eerst in Nederland en sinds Willem Mengelberg in 1899 begon met zijn jaarlijkse uitvoeringen op Palmzondag, is een unieke traditie ontstaan.

Maar wat maakte deze 'Grote Passie' zo aangrijpend? Is het de verhouding woord en toon, de dubbelkorigheid of de rol van de solisten en de instrumentale begeleiding? Er is vrijwel geen ander stuk dat qua lengte (78 nummers, bijna 3 uur muziek) en diepgang te vergelijken is met de Matthäus-Passion.

Deze uitvoering staat onder leiding van Patrick van der Linden. Zijn inspirerende directie en een uitgelezen solistenensemble staan garant voor een bijzondere interpretatie. Laat u meevoeren met onze uitvoering en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen. De tijd staat stil...

Uitvoerenden:
Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden - dirigent
Informatie over de solisten volgt

Tickets


EBG Zeist Provincie Utrecht Zeist Barok Ars Musica Klassieke Muziek Bach: Matthäus-Passion Johann Sebastian Bach

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor onze musici en ontvouwt muzikale schatten voor ons publiek. Ars Musica fungeert als kenniscentrum op het gebied van de muziek in het algemeen en de kerkmuziek in het bijzonder.