Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Prijswinnend pianist Luka Okros debuteert in Het Concertgebouw

Amsterdam, Concertgebouw, zondag 3 juni 2018, 14:15 - 16:45 uur

Info

Let op: met de kortingscode MG0306LO kunt u via bovenstaande reserveer-button met 20% korting uw entreekaarten reserveren.

Na optredens in dertig landen debuteert de 26-jarige Georgische pianist Luka Okros op 3 juni 2018 in Het Concertgebouw Amsterdam. Hij wil zowel de voorzichtig klassiek-geïnteresseerde als ook de doorgewinterde liefhebber aanspreken en presenteert daarvoor zijn selectie van de meest bekende en geliefde stukken uit het klassiek-romantische pianorepertoire.

Okros weet jury’s van internationale pianoconcoursen én de social media aan zich te binden. Acht eerste prijzen vielen hem ten deel en ruim 47.500 Instagram-volgers wereldwijd waarderen de manier waarop hij klassieke muziek toegankelijk maakt.

Na een tournee in China en Zuid-Oost Azië speelde hij het programma voor Amsterdam al in Londen, Boedapest, Praag en Parijs. Over zijn uitvoering van Liszt’s roemruchte Hongaarse rapsodie zei de wereldberoemde pianist Lang Lang eerder: ‘Ook in zo’n technisch complex stuk weet Luka muzikaliteit te brengen. Dat is een zeldzaamheid!’