Quatre Bouches & Zangstudio Haarlem: Rossini.nu

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 24 november 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Rossini.nu is een muziektheatervoorstelling over het bijzondere leven van operacomponist Gioacchino Rossini, met muziek uit de Petite Messe Solennelle.

Op 13 november 2018 is het 150 jaar geleden dat Gioacchino Rossini sterft. Hij schrijft meer dan 40 opera’s waaronder “De Barbier van Sevilla” en “La Cenerentola”. Maar na de première van “Guillaume Tell” stopt hij abrupt met componeren en stort hij zich op de kookkunst. Hij is dan 38 jaar en zou in de bloei van zijn leven moeten zijn. In de muziektheaterproductie Rossini.nu, met muziek uit de Petite Messe Solennelle, ontleden we het leven van Rossini en leggen we hem soms letterlijk op de snijtafel.

In de muziektheaterproductie Rossini.nu bevinden we ons in een rokerige, mystieke ruimte, die het midden houdt tussen een anatomische snijzaal, een keuken en een eetkamer. Rossini zit aan zijn laatste avondmaal en wordt ondervraagd door vier evangelisten. Hij wordt ontleed als mens, als kunstenaar en soms letterlijk op de snijtafel gelegd. Dan komt hij oog in oog te staan met de man die verantwoordelijk is voor het einde van Rossini’s carrière als componist: Mr. Lubert, directeur van de Opera van Parijs. Op latere leeftijd schrijft Rossini in de privésfeer nog enkele werken, waaronder de beroemde Petite Messe Solennelle, die het muzikale fundament vormt voor de voorstelling.

Uitvoerenden:
Vincent van den Elshout - Regie
Luk de Bruyker - Gioacchino Rossini
Vocaal kwartet Quatre Bouches - Evangelisten
Projectkoor en Kamerkoor van Zangstudio Haarlem