Klassieke Muziek


Van woensdag 27 juni 2018 t/m zondag 1 juli 2018. Locatie: Diverse locaties in Utrecht.

INFORESERVERENSERVICE

Het 15de Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, de tweede editie onder leiding van Harriet Krijgh, vindt plaats van woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli in TivoliVredenburg en op bijzondere locaties in de Utrechtse binnenstad, zoals het Bartholomeus Gasthuis, sterrenwacht Sonnenborgh en houtzagerij Molen de Ster.

Harriet Krijgh heeft een grote groep internationale musici uitgenodigd. Bekenden als Simone Lamsma, Lucas en Arthur Jussen, Signum Saxophone Quartet, Candida Thompson, Martynas, Stefan Vladar en Nikki Chooi komen, maar ook zijn er veel nieuwe gezichten: violist Emmanuel Tjeknavorian, bariton Benjamin Appl, cellist Victor Julien-Laferrière, mandolinespeler Avi Avital en de percussionisten Alexej Gerassimez en Simone Rubino.

Er staat een programma klaar met klassiekers uit het kamermuziekrepertoire, maar ook een paar onbekendere parels. Tijdens het openingsconcert spelen Harriet en haar vrienden het meest geliefde pianotrio van Beethoven, een strijksextet van de jonge Brahms en een arrangement van Bartóks Roemeense Volksdansen voor mandoline en accordeon. Op donderdag is er een kerkenmarathon, waarbij het publiek zich met zomerse koek en zopie van de Nicolaïkerk naar de Geertekerk begeeft. Beide concerten staan in het teken van de ‘laatste meesterwerken’ van Schubert, het Strijkkwintet en Winterreise.

Het festival wordt op zondag afgesloten met Mendelssohns Octet, waarin alle strijkers van het festival in meespelen. Maar eerst presenteert Remy van Kesteren een nieuw stuk dat hij tijdens het festival zal schrijven. Hij zal zich voor zijn nieuwe compositie vier dagen lang laten inspireren door de concerten van Harriet Krijgh en haar muzikale vrienden. Tijdens het slotconcert speelt hij ook nog zelf mee.

PARTNERS