Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Lisa Jacobs & The String Soloists: Goulash

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 29 september 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

The String Soloists is een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Het ensemble speelt onder leiding van violiste Lisa Jacobs, die ook de solopartijen voor haar rekening neemt. Lisa Jacobs wordt steevast geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel en behoort tot de Nederlandse viooltop.

Tijdens dit hartverwarmende romantische programma reist u van het hof van de Esterhazy’s via Tsjechië en Polen tot aan het Rusland van Tsjaikovski. De vioolconcerten van Haydn worden niet tot het 'grote'repertoire gerekend. Volkomen ten onrechte, het is een en al levenslust, maar ook dichterlijke diepgang die Lisa uit haar viool tovert.

De Serenade voor strijkers opus 6 van Josf Suk ging in 1865 in première, een vrolijk en zeer romantisch werk. De stijl van Suk wordt omschreven als hoog romantisch en impressionistisch.

Dvořák baseerde zijn Romance op het langzame deel uit zijn toen nog onbekende 5e Strijkkwartet. Er zijn allerlei versies in omloop: met pianobegeleiding of zelfs met een compleet orkest.

Het Andante Cantabile van Tsjaikovski voor cello en strijkers is een bewerking, nl. van het langzame deel uit zijn 1e strijkkwartet. Tsjaikovski schreef prachtige melodieën voor de cello, helaas heeft hij nooit een echt celloconcert geschreven. In Wieniawski's tijd was met name Gounods opera Faust bijzonder populair. Aria's uit de opera waren algemeen bekend, sommige kregen zelfs bijna de status van een popsong.

Programma:
Joseph Haydn: Vioolconcert in G, Hob. VIIa:4
Josef Suk: Serenade voor strijkers
Antonin Dvořák: Romance in f voor viool en strijkers
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: Andante cantabile voor cello en strijkers
Henryk Wieniawski: Faust Fantasy voor viool en strijkers

Uitvoerenden:
The String Soloists:

Saverio Gabrielli, concertmeester
Emma Roijackers, viool
Nika Toskan, viool
Ivo Meinen, viool
Wan-Ru Cheng, viool
Katya Woloshyn, altviool
Maria Sofia Espiga, altviool
Aleksandra Kaspera, cello
Ramon Bassal, cello
Jorge Hernandez, contrabas
Jan van Grootheest, klavecimbel

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 25
CJP/student € 13
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje