Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Topmusici op Nyenrode: Meesterlijke Mozart

Breukelen, Koetshuis Kasteel Nyenrode, zondag 7 oktober 2018, 15:30 - 18:00 uur

Info

Mozart was dol op de klarinet. Hij toonde zich een absolute pionier met het componeren voor deze bezetting. Het is een van de meest geliefde en beroemdste werken in de kamermuziekliteratuur. Uitgevoerd door de jonge musici van de RCO Academie is dit werk in uitstekende handen. Gecombineerd in een programma met Handel en Rossini geeft het programma een bloemlezing van drie meesters in de opera die samen de 17e, 18e en 19e eeuw bestrijken.

De RCO Academie biedt jaarlijks plaats aan enkele talentvolle jonge musici. Gedurende een heel orkestseizoen (september-juni) nemen zij deel aan orkestproducties en worden zij begeleid door leden van het orkest. Daarnaast volgen de academisten lessen, workshops en trainingen en spelen ze kamermuziekconcerten op diverse locaties. De academie van het Koninklijk Concertgebouworkest heeft sinds zijn oprichting in 2003 tientallen succesvolle orkestmusici opgeleid. De meesten spelen in beroepsorkesten; maar liefst acht van hen maken inmiddels deel uit van het Concertgebouworkest.

Programma met:
Georg Friedrich Händel (1685 -1759) – Harpconcert in Bes gr.t. Op.4/6, HWV 294
Gioacchino Rossini (1792-1868) - Zesde sonata a quattro in D gr.t. ‘The Tempest’
Amadeus Mozart (1756 – 1791) - Klarinet kwintet in A gr.t. K 581

Uitvoerenden:
Coraline Groen, viool
Remus Rîmbu, viool
Isobel Warmelink, viool
Anna Maria Wünsch, altviool
Victoria Constien, cello
Lucía Mateo Calvo, contrabas
Annemiek de Bruin, klarinet
Lauriane Chenais, harp

Serie 'Topmusici op Nyenrode'
Het Koetshuis opent haar deuren voor de zondagmiddagconcerten met een nieuw seizoen van vier programma’s met o.a. jong talent uit het Koninklijk Concertgebouworkest, Russische (forte)pianist Olga Paschenko, Goldbergvariaties van Bach door het Rubens Consort en harpistes en zangeres van het Duo Bilitis met een programma over de liefde in ‘Romeo & Juliette'. Combineer het concert met een wandeling over het landgoed of een rondleiding op het kasteel.