Meezing Matthaus - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Leiden, Stadsgehoorzaal, woensdag 17 april 2019, 19:30 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Nieuwe Philharmonie Utrecht voor nieuwe data.

Info

Op woensdag 17 april zijn Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie uw gastheren in de Meezing Matthäus, georganiseerd in samenwerking met de Stadsgehoorzaal.

Johannes Leertouwer geldt als een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de uitvoering van de Matthäus Passion. In de afgelopen jaren zijn de uitvoeringen van de Matthäus door de Nieuwe Philharmonie onder zijn leiding door pers en publiek met de hoogste lof overladen. De NRC schreef in een vijfsterrenrecensie over 'intimiteit die raakt in een werkelijk meespelend verhaal'.

Korenworkshop Matthäus
U bent uitgenodigd om mee te zingen in alle koralen tijdens de uitvoering van de Matthäus Passion in de Stadsgehoorzaal te Leiden op 17 april.

Onder leiding van Johannes Leertouwer en zijn team van musici kunt u op zondag 7 april een middag lang werken aan de Matthäus. In de repetities zal Johannes - net zoals hij dat deed in de 68 filmpjes over elk van de delen van de Matthäus in de serie De Matthäus volgens Johannes - ingaan op de werking van de muziek en de betekenis daarvan.