Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Ars Musica: Adventsconcert

Oudewater, Grote of St. Michaëlskerk, zaterdag 8 december 2018, 19:45 - 22:15 uur

Info

‘Mijn ziel verheft Gods eer’. Met die woorden vangt Maria haar lofzang aan, één van de meest bekende adventsliederen. Deze lovende woorden zetten de toon van het jaarlijkse Ars Musica Adventsconcert dat op 8 december zal worden gehouden in de Grote of St. Michaëlskerk van Oudewater.

Het programma is ronduit spectaculair te noemen: de gehele ruimte van de fraaie kerk wordt gebruikt om de klankrijkdom van componisten als Arvo Pärt, Felix Mendelssohn, George Dyson e.a. te laten horen. Centraal staan het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon). De beide lofzangen waren een inspiratiebron voor veel componisten.

Het programma van dit concert is in twee hoofdstukken opgebouwd, gebaseerd op deze lofzangen. De afwisseling van het concert wordt versterkt door de diversiteit aan ensembles dat mee werkt: de Ars Musica Koorschool, het Ars Musica Meisjeskoor, het Ars Musica Jong Concertkoor en het Ars Musica Concertkoor. De koren staan onder leiding van Marjon van der Linden, Arjen Uitbeijerse en Patrick van der Linden en worden door Gerben Budding op het orgel begeleid.

Uitvoerenden:
Ars Musica Koorschool en Meisjeskoor o.l.v. Marjon van der Linden
Ars Musica Jong Concertkoor o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse
Ars Musica Concertkoor o.l.v. Patrick van der Linden
Gerben Budding, orgel