Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Vrouwenkoor Nordlys: Mary's Songs

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 15 december 2018, 20:15 - 21:45 uur

Info

Dit tiende project van Vrouwenkoor Nordlys, opgericht in 2011, staat in het teken van de vrouw en het vrouwelijk perspectief op het leven. Het koor zingt a capella werk van mannelijke en vrouwelijke componisten over de hele wereld – met een accent op het noorden (IJsland, Finland, Estland, Zweden en Noorwegen).

Mary’s Song van de onvolprezen Noorse koorcomponist Knut Nystedt (1915-2014) was één van de bronnen van inspiratie op grond waarvan Nordlys dit programma heeft samengesteld. In dit ontroerende stuk voorvoelt Maria het bijzondere lot van haar zoon Jezus Christus terwijl hij als pasgeboren baby in haar armen ligt.

Ook in enkele andere liederen komt Maria voor, maar dan als degene die zélf bewonderd en aanbeden wordt, zoals in het loflied op Maria van de IJslandse Bára Grímsdóttir, het Tota pulchra es van Maurice Duruflé en het Magnificat van Javier Busto. De andere stukken die Nordlys zingt, gaan stuk voor stuk over spirituele of andere bijzondere momenten in (vrouwen)levens.

Programma:
Paul Fowler - Mantras: Songs from Naomi (2 delen)
Bo Holten - Cantigas Amigas (3 delen)
David Lang - I live in pain
Anna-Mari Kähärä - Kuka nukkuu tuutussasi
Veljo Tormis - Lauliku Lapsepöli
Bára Grímsdóttir - Eg vil lofa eina þá
Maurice Duruflé - Tota pulchra es
Knut Nystedt - Mary’s song
Javier Busto - Magnificat
Sven Hagvil - Alla som gråter i natten

Couleur Vocale
Dit concert is onderdeel van de serie Couleur Vocale 2018. Couleur Vocale is een concertserie van de Waalse Kerk dat zich specifiek richt op de beste kamerkoren en vocale ensembles uit (de regio) Amsterdam. Om deze koren facilitair en publicitair een steun in de rug te geven - en 'en passant' onze positie als podium voor vocale muziek verder te versterken - slaan wij de handen ineen met deze concertreeks. In het seizoen 2018 laten 10 deelnemers in evenveel concerten zien wat zij in huis hebben. Meer weten over Couleur Vocale en de deelnemende koren? Klik dan hier.