Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Cappella Amsterdam & Project Wildeman - De Langste Nacht

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 8 december 2018, 20:30 - 21:45 uur

Info

Een eigentijds kerstritueel dat vroege koorstukken en elektronische muziek moeiteloos laat versmelten.

De Langste Nacht is een theatraal concert dat speelt in leegstaande kerken door heel Nederland. Project Wildeman en Cappella Amsterdam bundelen hun krachten om rituelen rondom de winterwende te onderzoeken. Door oude tradities en kerkelijke koorklanken te laten botsen met diepe technobeats en hedendaagse technologie, ontstaat er een verrassende nieuwe invulling van ons oeroude kerstfeest.

Project Wildeman
Project Wildeman maakt absurdistisch en intuïtief muziektheater met lef. Kind en krijger; speelsheid en oerkracht komen samen. Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. De kracht van Project Wildeman is de overgave - zowel in de fysieke uitputtingsslagen die het gezelschap ondergaat als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek.

Cappella Amsterdam
Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Sinds 1990 staat het koor onder artistieke leiding van chef-dirigent Daniel Reuss. Vanaf de oprichting in 1970 door Jan Boeke vormt de liefde voor muziek de leidraad voor Cappella Amsterdam. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. De nadruk in het repertoire ligt op die twee uitersten: oude meesters en moderne muziek.

De Langste Nacht wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lira, Fonds Podiumkunsten en Amsterdams Fonds voor de Kunst.