Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Choral Evensong Rhenen

Rhenen, Cunerakerk, vrijdag 5 april 2019, 19:30 - 20:30 uur

Info

Toegang tot de Choral Evensong is vrij, vooraf reserveren is niet benodigd.

Op vrijdag 5 april wordt er een Choral Evensong gehouden in de Cunerakerk door het Guildford Cathedral Choir uit Engeland.

Het koor staat onder leiding van Katherine Dienes-Williams, Director of Music. Het orgel wordt bespeeld door Richard Moore. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze prachtige Anglicaanse liturgie. Om die reden begint de Choral Evensong niet om 17:00 of 17:30 uur, zoals in Engeland gebruikelijk, maar om 19:30 uur.

Wat is een Choral Evensong?
De liturgische vorm van een Choral Evensong ontstond bijna 500 jaar geleden toen de Engelse koning Henry VIII in 1534 de Anglicaanse Kerk stichtte na een hoogoplopend conflict met de paus in Rome. De Choral Evensong is een samensmelting van vesper en completen, dagelijks nog gevierd in veel grote Engelse kathedralen. Op enkele korte gesproken bijdragen na wordt een Evensong in zijn geheel gezongen.

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan (soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Zo is de organ voluntary aan het eind niet zelden een virtuoos stuk muziek. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt.

Muzieklijst
Organ Prelude: Folk Tune (Five short pieces) Percy Whitlock
Introit: Litany William Walton
Processional Hymn: Praise my soul, the King of Heaven
Responses: Richard Ayleward
Office Hymn: Kruis van Christus, hout der schande (Cross of Jesus)
Psalms: 27, 28 & 29
Evening Service in F George Dyson
Anthem: Lo, the full final sacrifice Gerald Finzi
Closing Hymn: My song is love unknown
Organ Voluntary: Moderato con moto (Organ Sonate in A minor) William Harris

Meer informatie:
Kijk op www.evensongrhenen.com