Camerata RCO & Rosanne Philippens: Haydn, Stravinsky en Strauss

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 8 februari 2020, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Camerata RCO voor nieuwe data.

Info

Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. 'Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.'


Janine Jansen, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, in dit rijtje Nederlandse topviolisten hoort ook zeker Rosanne Philippens te staan. Parallel aan haar (met hoogste onderscheidingen afgeronde) studies aan de conservatoria van Den Haag en Berlijn won ze het Nationaal Vioolconcours (2009) en het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg (2014). Sindsdien viert ze muzikale triomfen op de grote internationale concertpodia.

Het divertimento Le baiser de la fée van Stravinsky was een eerbetoon aan Tsjaikovski. Qua klank, maar ook met de keuze voor een sprookjesachtig verhaal. De laatste opera van Strauss, Capriccio, begint met een gedeelte deel voor strijksextet, dat ook los van de opera vaak wordt gespeeld. Metamorphosen kan in zekere zin worden beschouwd als de hartverscheurende reactie van Richard Strauss tegen de oorlogsvernietiging van de Duitse cultuur en erfgoed. Voltooid in het voorjaar van 1945, is het werk tegelijk boos, aangrijpend en intens mooi.

Programma:
Joseph Haydn: Vioolconcert no. 1 in C Hob.VIIa:1
Igor Stravinsky: Divertimento from Le Baiser de la Fée (arr. J. Ledger)
Richard Strauss: Capriccio Sextet
Richard Strauss: Metamorphosen (arr. Leopold)

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 28

CJP/student € 14

Jeugd t/m 18 jaar - gratis
Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje