Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Sounds of Somalia: muziek en film

Amsterdam, Jeruzalemkerk, zondag 28 april 2019, 15:15 - 17:15 uur

Info
Tickets
Vragen

In Somalië woedt sinds 1991 een burgeroorlog. Sounds of Somalia is een multimediaal programma over de impact daarvan op Somaliërs en op hun veelzijdige cultuur.

Luister naar liederen over de liefde, het leven vóór de burgeroorlog en de hoop op terugkeer van de in alle windrichtingen verstrooide Somaliërs. 
Somalië heeft een orale cultuur. Ook muziek wordt niet schriftelijk vastgelegd, maar musicerend en zingend doorgegeven. De langdurige verstrooiing over de hele wereld bedreigt deze overdracht ernstig. In een unieke, eenmalige samenstelling voeren Kowfurow Ali (zang) en Hans de Wild (piano) volksliedjes uit van beroemde Somalische performers over de liefde, het leven vóór de burgeroorlog en de hoop op terugkeer.

Kijk naar de korte documentaire Africa is You. Hoe beïnvloedt de vlucht uit je land de mogelijkheden iets van je leven te maken? Wat neem je tijdens je verhuizingen mee en wat laat je achter? En hoe kijken nieuwe Nederlanders naar Nederland?

Ga in gesprek over deze en je eigen vragen met de documentairemakers en met Ali Ware, voorzitter van de Federatie Somalische Associaties Nederland, onder leiding van Fatima Nur.

Proef de veelzijdige Somalische keuken in een keur aan hapjes.

Klassiek in West
Sounds of Somalia is het vijfde concert in de zondagmiddagserie Klassiek in West. Klassiek in West wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, het VSB-fonds en de gemeente Amsterdam.

Tickets


Klassiek in West Noord-Holland Amsterdam

Klassiek in West

Klassiek in West biedt acht heel verschillende concerten met klassieke muziek als basis. 
Alle concerten zijn op zondagmiddag om 15.15 uur in de Jeruzalemkerk. Georganiseerd door Stichting Philomela, dat klassieke muziek toegankelijk wil maken voor een breed publiek.