Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Ars Musica Orkest & Matthijs Koene: MozART29!

Zeist, Evangelische Broedergemeente, zaterdag 28 september 2019, 20:00 - 21:30 uur

Info
Tickets
Vragen

Het Ars Musica Orkest is een van de nieuwe orkestparels in ons land. Het musiceert onder leiding van Patrick van der Linden en richt zich op klassieke muziek vanaf Bach tot heden.

Het Ars Musica Orkest schuwt het avontuur niet. Vijfentwintig musici spelen Mozarts 29e Symfonie staande en uit het hoofd, wat lef en doorzettingsvermogen vereist. Zo heeft u het nog nooit eerder horen uitvoeren! In dit werk uit 1774 laat de dan 18-jarige Mozart horen hoe hij zijn vleugels uitslaat in symfonische muziek. Hij integreert alles wat hij tot dan toe gehoord heeft tot een klankmirakel ten top. Daarbij is het tegelijk een typisch Mozart-stuk: zijn individuele symfonische stem klinkt luid en duidelijk.

Ook Matthijs Koene, een van de meest vooraanstaande en grensverleggende panfluitisten van onze tijd, gaat het muzikale avontuur graag aan. Matthijs Koene zal schitteren in Mozarts Tweede Fluitconcert.

Uitvoerenden:
Ars Musica Orkest
Matthijs Koene, panfluit
Patrick van der Linden, dirigent


Agenda


EBG Zeist Provincie Utrecht Zeist Classicisme Ars Musica

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.